آتی کاوان پارس 8 باور غلط درباره دندان ها - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، در میان مردم، باورهای مختلفی درباره چیزهای مختلف وجود دارد که بهداشت دهان و دندان هم از این قاعده مستثنا نیست. مثلا برخی ها تصور می نمایند هر دندانی که بیفتد، یک دندان تازه به جای آن در می آید و یا شیرینی خوردن باعث می گردد که دندان کِرم بگذارد و از این جور حرف ها. به نظر شما این باورها مبنای علمی دارند؟ در این نوشته ۸ نمونه از این باورهای غلط اما رایج را در حوزه بهداشت دندان ها بیان می کنیم.

۸ باور غلط درباره دندان ها

نویسنده:دکتر گلرخ ثریا

در میان مردم، باورهای مختلفی درباره چیزهای مختلف وجود دارد که بهداشت دهان و دندان هم از این قاعده مستثنا نیست. مثلا بعضی ها تصور می کنند هر دندانی که بیفتد، یک دندان تازه به جای آن در می آید و یا شیرینی خوردن باعث می گردد که دندان کِرم بگذارد و از این جور حرف ها. به نظر شما این باورها مبنای علمی دارند؟ در این نوشته ۸ نمونه از این باورهای غلط اما رایج را در حوزه بهداشت دندان ها بیان می کنیم.

۱٫ شیرینی نخور، دندان ات کِرم می گذارد!

شما هم حتما این جمله را شنیده اید. آیا شما هم به وجود کِرم دندان اعتقاد دارید یا این موضوع را یک باور عامیانه می دانید؟ محققان در یک پژوهش تازه تصاویر میکروسکوپی از ساختارهای بسیار کوچک و عجیب شبیه به کِرم را در درون دندان کرسی انسان به دست آورده اند. براساس این گزارش، از زمان های بسیار قدیم و در بسیاری از فرهنگ ها، این اصطلاح در بین مردم رواج داشته است که دندان ها دچار کِرم خوردگی شده و پوسیده و تخریب می شوند و اکنون محققان با کشف این ساختارهای تازه و بسیار کوچک، این باور قدیمی را اثبات نموده و نشان داده اند.محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند که کاشف این اجزای کِرمی شکل هستند، در این باره می گویند: ما می دانیم که این ساختارها کِرم نیستند اما ماهیت اصلی آنها هنوز نامعلوم است. در این پژوهش معلوم شده است که اجرام استوانه ای یا لوله ای شکلی از میان حفره های طبیعی دندان ها به سمت بیرون رشد نموده اند. درون یک دندان انسان بیش از ۵۰۰ هزار عدد از این استوانه ها در هر میلی مترمربع وجود دارد که به اسم کانال های کشیده شده از اعصاب به سمت دندان عمل می کنند. این استوانه ها احساس گرما و سرما را به اعصاب دندان منتقل می کنند. نظر دندانپزشکان درباره ماهیت و منشأ این ساختارها فرق دارد. در پژوهش تازه تصاویر دقیق تری از این ساختارها به دست آمده است، اما در عین حال سوالات بیشتری را در فکر محققان به وجود آورده است. از این رو آنالیز های دانشمندان برای کشف ماهیت این ساختارها ادامه خواهد داشت.

۲٫ جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند!

بیشتر مردم تصور می کنند جرم گیری دندان موجب نازک شدن مینای دندان و پوسیدگی آن می گردد اما در واقع، هنگامی که جرم روی دندان ها تشکیل می گردد، لایه ای روی دندان ها قرار گرفته و آن را از تحریکات سرما و گرما حفظ می نماید. به هنگام جرم گیری این لایه برداشته می گردد و حساسیت به سرما و گرما در دندان ها رخ می دهد و این باور غلط را به وجود می آورد که دندان ها در اثر جرم گیری تراشیده شده و خالی شده اند. باید توجه داشت که اساسا دستگاه جرم گیری قادر به تراش دندان نیست و این حساسیت تنها به علت برداشته شدن لایه جرم است. تنها وسایلی که قادر به تراش دندان ها هستند، فرزهایی هستند که سر الماسی و یا کارباید دارند و روی مته دندانپزشکی سوار می شوند.

۳٫ در هر بارداری، مادر یک دندان اش را از دست می دهد!

حتما این را شنیده اید که زنان به ازای هر بارداری، یک دندان خود را از دست می دهند اما این یک عقیده کاملا اشتباه است. بارداری به خودی خود هیچ اثری روی دندان ها ندارد. این باور غلط از آنجا شکل گرفته که در گذشته تصور می شد جنین کلسیم مورد احتیاج خود را از دندان های مادر می گیرد اما امروزه ثابت شده که جنین کلسیم و سایر مواد مورد احتیاج خود را از مواد غذایی ای که مادر می خورد دریافت می نماید. واقعیت این است که علت از دست رفتن دندان در بیشتر زنان باردار، رژیم غذایی پر شکر همراه با بی توجهی به بهداشت دهان و دندان مادر و مراجعه نکردن او به دندانپزشک است.

۴٫ قاشق را قبل از گذاشتن در دهان کودک، اول در دهان خودتان بگذارید تا کاملا تمیز گردد!

یکی از عادت های غلط بعضی مادران این است که قاشق و یا پستانک کودک را قبل از اینکه در دهان کودک بگذارند، به منظور تمیز کردن، اول آن را داخل دهان خود می گذارند. هم زمان با رویش دندان ها، میکروب های پوسیدگی زا وارد دهان می شوند و شروع به فعالیت می کنند که این عادت غلط بعضی مادران باعث می گردد این میکروب های پوسیدگی زا زودتر وارد دهان کودک شوند و به همین علت پوسیدگی های دندان را در کودک افزایش دهند. دهان مادر به هیچ وجه از دهان کودک تمیز تر نیست و این کار باعث می گردد بسیاری از میکروب های بیماری زا وارد دهان کودک شوند که مهم ترین این میکروب ها میکروب های پوسیدگی زا هستند.

۵٫ عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است!

در میان مردم این باور غلط وجود دارد که عمر دندان های شیری تا ۷سالگی است. این تصور باعث شده در حفظ و بهداشت دندان های شیری سهل انگاری گردد. حدود ۷۰درصد از ناهنجاری های دندانی در سنین بالا ناشی از کم توجهی به دندان های شیری و زود از دست دادن این دندان ها است. زود از دست دادن دندان های شیری که باید تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی حفظ شوند باعث می گردد فضای خالی آنها به وسیله دندان های مجاور پر گردد که این مشکل باعث می گردد جایی برای رویش دندان های دایمی وجود نداشته باشد و ناهنجاری های دندانی و فکی ایجاد گردد. افتادن دندان های شیری از شش و هفت سالگی شروع می گردد و تا۱۰ـ ۱۲سالگی ادامه می یابد؛ بنابراین والدین باید درست مانند دندان های دایمی از دندان های شیری هم مراقبت کنند و برای ترمیم و عصب کشی این دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنند.

۶٫ دود سیگار و اسپری بی حسی درد دندان را از بین می برد!

حتما شما هم افرادی را دیده اید که وقتی دندان شان درد می گیرد، سیگار می کشند که دود آن در اطراف دندان باعث کاهش درد گردد و یا از داروخانه یک اسپری بی حسی می خرند و به دندانی که درد می نماید می زنند تا درد دندان شان بهتر گردد ولی این هم یک باور غلط است؛ چون اسپری بی حسی فقط لثه را بی حس می نماید و موقتا شما احساس بی دردی می کنید ولی در واقع این احساس گذرا است و با عصب کشی دندان تان درد آن واقعا بهبود پیدا می نماید.

۷٫ مکیدن پستانک باعث نامرتبی دندان های کودک می گردد!

این هم یک باور غلط است که بعضی افراد برای اینکه کودک شان در آینده احتیاج به ارتودنسی پیدا نکند، به او پستانک نمی دهند ولی دندانپزشکان اعتقاد دارند که مکیدن پستانک تا سال دوم زندگی مانعی ندارد و حتی به تقویت قدرت جویدن کودک و عضلات جونده یاری می نماید.

۸٫ در عصب کشی، عصب دندان کشته می گردد!

خیلی ها فکر می کنند با عصب کشی، عصب دندان شان کشته می گردد ولی واقعیت این است که عصب دندان شان قبلا در اثر عفونت، مرده است و با عصب کشی این عصب مرده از داخل دندان خارج می گردد و فضای داخل دندان با مواد دندانی پر می گردد.

منبع: www.salamat.com

منبع: راسخون

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 152 views بار دسته بندی : سلامتی و پزشکی تاريخ : 26 سپتامبر 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.