آتی کاوان پارس دستور تهیه خورشت آلو خوشمزه و متفاوت - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، به یکی از میوه های خوش عطر با خواص فوق العاده هست که معمولاً توی پاییز و زمستون فراوون میشه و ما میتونیم ازش بهره مند بشیم.

همونطور که خیلی از میوه های بومی کشور عزیزمون به یک منطقه خاص مربوط هستند، به هم از این قضیه مستثنی نیست و ظاهراً به اصفهانی معروف تر هست. امروز با هم طرز تهیه این خورشت خوشمزه با ورژن اصفهانیش رو تجربه کنیم. برای دیدن مراحل پخت این خورشت به خوش عطر و خوشمزه ادامه این پست رو دنبال کنین.

مواد لازم خورشت آلو

  • گوشت گوسفندی خرد گردیده ۴۰۰ گرم
  • به بزرگ ۲ عدد
  • پیاز متوسط نگینی خرد گردیده ۱ عدد
  • آلو بخارا ۱۵ تا ۲۰ عدد
  • شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۳۰ گرم
  • آبلیمو تازه ۱ قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی در صورت تمایل
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه خورشت آلو

قبل از آغاز باید بگم، این نوع خورش به هم به صورت کاملاً شیرین و هم به صورت ملس (ترش و شیرین) درست میشه. قبلاً این خورش همراه نون خورده می گردیده، ولی الآن در کنار چلو هم سرو میشه و خیلی هم پرطرفداره. برای آغاز پیازی رو که به صورت نگینی خرد کردیم همراه با مقدار روغن داخل قابلمه ریخته و تفت می دیم تا سبک و نرم بشه.

سپس گوشت رو اضافه می کنیم و همراه با پیاز تفت میدیم تا رنگش تغییر پیدا کنه و لایه روی گوشت منسجم بشه.

سپس کمی زردچوبه و فلفل رو به گوشت و پیاز تفت خورده اضافه می کنیم و خوب مخلوطشون می کنیم.

سپس مقداری آب در حدی که روی گوشت ها رو با فاصله یک بند انگشت بگیره می ریزیم. این خورش در اصطلاح باید تنگ آب باشه یعنی بعد از جا افتادن باید مقدار کمی آب داشته باشه. درب قابلمه رو روش قرار میدیم و اجازه میدیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزه.

به ها رو بعد از شستشو به صورت مکعب های درشت برش می زنیم. بافت به بسیار لطیف و نرم هست و در حین پخته شدن، اگر خیلی ریز برش خرده باشن، یا نازک باشه بافت خودش رو از دست میده و خورشت ما دیگه چهره قشنگی نخواهد داشت.

بعد از خرد کردن به،کره رو توی ماهیتابه ذوب می کنیم و البته مواظبیم که حرارت ملایم باشه و بلافاصله بعد از ذوب شدنش به های خرد گردیده رو اضافه می کنیم و یک تفت کوچیک بهشون میدیم.

به ها که کمی طلایی رنگ شدند از روی حرارت برشون میداریم.

به های تفت داده گردیده رو به گوشت پخته گردیده اضافه می کنیم و درب قابلمه رو میگذاریم. برای اینکه به رنگ قشنگ و قرمزش رو به خوبی نشون بده سعی میکنیم تا حدوداً نیم ساعتی که برای پخت به زمان لازم داریم، درب قابلمه رو باز نکنیم.

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت آلو هایی رو که از قبلا با مقداری آب سرد خیس نموده بویدم، آبکش می کنیم و بعد به خورش اضافه می کنیم.

و در ۵ دقیقه پایانی، چاشنی ها رو اضافه می کنیم. شکر رو بنا به ذائمون میتونیم کم یا زیاد کنیم. همچنین مقدار خیلی کم نمک به اندازه ۱/۴ قاشق چایخوری به خورش اضافه می کنیم.

همونطور که در ابتدا هم خدمتتون شرح دادم، این خورش بنا بر ذائقه شخصی میتونه کاملاً شیرین، یا ملس باشه، پس اگر تمایل دارین کمی مزه ترش هم داشته باشه، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه هم اضافه کنین و نهایتاً خورش رو مزه کنین و بعد از اطمینان از طعم ۵ دقیقه زمان بدین و بعد شعله رو خاموش کنین. من معمولاً برای خورش به از رب گوجه فرنگی استفاده نمی کنم ولی اگر رنگ خورش باب طبعتون نبود، در ۵ دقیقه پایانی، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو در کمی روغن تفت بدید و به خورش اضافه کنید. خورش رو بعد از آماده شدن داخل ظرف مورد نظرمون می کشیم و همراه با چلو سرو می کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 97 views بار دسته بندی : آشپزی تاريخ : 30 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.