آتی کاوان پارس دستور پخت آش شولی یزد - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، آش شولی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی در یزد میباشد که سابقه زیادی در آشپزی اصیل یزدی دارد. برای این ساعت از سایت ما طرز تهیه آش شولی یزد به خدمت حضورتان تقدیم میگردد.

مواد اولیه آش شولی یزد

  • زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • زمان پختن: ۱۲۰ دقیقه
  • ملیت: غذای ایرانی
  • ۲۰۰ گرم: جعفری
  • ۲۰۰ گرم: اسفناج
  • ۲۰۰ گرم: شوید
  • ۲۰۰ گرم: تره
  • ۱/۲ لیوان: عدس
  • ۱/۲ لیوان: آرد گندم
  • ۱ عدد: پیاز
  • ۳ قاشق غذاخوری: روغن
  • به میزان لازم: سرکه
  • ۲ عدد: چغندر
  • ۱ قاشق غذاخوری: نعناع خشک
  • ۱ قاشق چای خوری: نمک
  • ۲ قاشق چای خوری: زردچوبه
  • ۱ قاشق چای خوری: فلفل

طرز تهیه آش شولی یزد

  1. سبزی ها را خوب بشویید و بعد همانند آش های دیگر آنها را خرد کنید و به همراه عدس، زردچوبه،نمک، چغندرها به صورت دلخواه نگینی یا رنده گردیده و مقداری آب بگذارید بپزد.
  2. وقتی مواد خوب پخته شدند، آرد را در ۲ لیوان آب حل کنید و داخل آش بریزید ولی باید مدام هم بزنید تا به جوش بیاید.
  3. پیاز ها را نگینی خرد نموده و تفت دهید همراه با کمی زردچوبه وقتی طلایی شد کمی نعناع خشک به آن اضافه کنید. و در آش بریزید. چند جوش که خورد ترشی و فلفل را بیفزایید و پنج دقیقه بعد شعله را خاموش کنید. غذای لذیذ شما آماده سرو می باشد.

فواید آش شولی یزد

عدس دارای مواد مغذی، الیاف گیاهی، کربوهیدرات پیچیده و اسیدفولیک است. همچنین سرشار از مواد غذایی مفید به ویژه پروتئین و اسیدآمینه های مختلف و غنی می باشد. کم کالری و کم چربی بوده و کلسترول ندارد. در ضمن عدس منبع خوبی از آهن و برای خانم هایی که کم خونی ناشی از فقر آهن دارند مناسب می باشد. پیاز قرمز می تواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری کند. تأثیر ویژه ای بر کاهش پیشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلول های سرطانی پیشگیری می نمایند. عادت به خوردن پیاز به تأمین احتیاج بدن به اسیدفولیک کمک می نماید. پیاز استخوان ساز است. پیاز یکی از منابع خوب منگنز به شمار می رود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل می نماید. پیاز ضد فشارخون است. تمام برگ های سبز تره به دلیل داشتن مواد گوگردی، ضد عفونی نماینده قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند. این مواد از طریق خون وارد ریه ها گردیده و عفونت های مجاری تنفس و ورم گلو را التیام می بخشد و از لحاظ مدر بودن در درجه اول واقع شده است. جعفری قدرت ایمنی بدن را بالا می برد و بوی نامطبوع دهان را از بین می برد. اسفناج مدر، ملین، زود هضم و دفع نماینده صفرا بوده، جهت برطرف التهاب و تشنگی تب های گرم، بیماری های ریه مفید است. مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و افراد دارای سردرد و بیماری های طحال مضر است. در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است. در مورد درد شدید و ورم معده از دم نموده شویداستفاده میگردد چون که اثر تسکین فوری دارد. ضدتشنج، ضد درد، نفخ شکم، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود. استفاده از سرکه در کنار وعده های غذایی باعث رقیق شدن خون گردیده و به تجزیه چربی ها و دفع سموم کمک نموده و سبب کاهش چربی و کلسترول بد خون می گردد. چغندر بعلت داشتن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام جلوگیری نموده و همچنین بخاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می گردد. اشتها آور، مدر، دافع اسید اوریک، مقوی، ملین، آرام بخش و تصفیه نماینده خون نیزمی باشد. مصرف برگ چغندر در برطرف بیماری التهاب کبد نقش مفیدی داشته و خون را نیز قلیایی می نماید.

عدس، اسفناج، سرکه سرد هستند ولی پیاز، تره،جعفری، شوید، نعناع خشک و چغندر طبیعتی گرم دارند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 302 views بار دسته بندی : آشپزی تاريخ : 3 ژوئن 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.