آتی کاوان پارس دوغ گردی : دوغ آبعلی با طعم خاطره - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، نمی دانم شما یادتان می آید یا نه، ولی یک زمان دوغ آبعلی برای خودش ابهتی داشت ! یکی از اولین برندهای فراوری دوغ به شیوه صنعتی بود و در واقع تنها فراوریکنندۀ دوغ گازدار. در آن روزها مخاطبان علاقۀ بیشتری به نوشیدنی های گازدار داشتند، خصوصاً همین دوغ آبعلی به خاطر میزان گاز بالایی که داشت در میان مردم شهرت و محبوبیت داشت. تهرانی ها که به سمت شمال می رفتند یکی از تفریحاتشان ایستادن کنار جاده و نوشیدن دوغ گازدار آبعلی بود ! و مشهدی ها در راه طرقبه و … البته دوغ آبعلی به دلیل تقاضای بالا و عرضه پایینی که داشت، همیشه در فروشگاه ها پیدا نمی شد و سوپرمارکتهایی که دوغ آبعلی را داشتند، با غرور خاصی موجودی خود را به مشتری می گفتند.بسته بندی دوغ آبعلی در بطری های شیشه ای بود، بطریهایی که یکبار مصرف هم نبودند، باید شیشۀ آن را تحویل می دادی تا یک بطری دیگر از فروشنده تحویل بگیری ! خلاصه اینکه، دوغ آبعلی زمانی برندی بود برای خودش و جای مشخصی در سبد مصرف خانوارها داشت. اما کم کم تغییر ذائقه مصرف کنندگان و البته ورود برندهای جدید باعث شد که دوغ آبعلی امروز در بازار کشور صندلی آن موقع را نداشته باشد. امروز شرکت دوغ آبعلی، علاوه بر دوغ گازدار، دوغ بدون گاز هم فراوری می نماید تا بتواند پاسخ احتیاج بخش وسیعی از بازار باشدکه دوغ بدون گاز را ترجیح می دهند.

دوغ گازدار آری یا خیر!

مساله ای که باید حل گردد ! نوشیدنی های گازدار مضر هستند؟ ابتدا به این موضوع توجه داشته باشید که منظور ما از دوغ گازدار، دوغی است که گاز به صورت مصنوعی به آن اضافه گردیده است، دوغی که بر اثر فعالیت باکتریهای داخل ماست و دوغ، قدری گازدار گردیده است، مصداق سوال ما نیست !نوشیدنی های گازدار اسیدکربنیک دارند و در نتیجه در معده و دهان محیط اسیدی ایجاد می نمایند. استفاده متوالی از نوشیدنی های گازدار می تواند به مینای دندان آسیب برساند. همچنین به دلیل تاثیر گازی که در خود دارند برای برطرف عطش نیز مناسب نیستند. گرچه به ظاهر ذایقه را نوازش می دهند اما چندان توصیه نمی شوند. بنابراین هر چیزی که به صورت مصنوعی گازدار گردیده است از ترکیبات اسیدی است که گرچه ضعیف است، اما تاثیر خود را در تغییر PH معده و تغییر PH دهان علاوه بر مشکل برای مینای دندان، می گذارد.دوغ آبعلی به لحاظ ارزش غذایی تفاوت معناداری با سایر دوغهایی که در دوغ گردی های قبلی آنالیز کردیم نداشت.

ارزش غذایی دوغ گازدار آبعلی در هر ۱۰۰ گرم

  • انرژی: ۳۵ کیلو کالری
  • پروتئین: ۲/۱ گرم
  • چربی: ۱/۲ گرم
  • کلسیم: ۳۶ میلی گرم
  • سدیم: ۲۸۳ میلی گرم
به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 301 views بار دسته بندی : آشپزی تاريخ : 1 ژوئن 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.