آتی کاوان پارس ربات هزارپایی که به داخل بدن دارو می رساند - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، محققان هنگ کنگی موفق به فراوری میلی رباتی با ظاهری شبیه به هزارپا شدند که می تواند در درون بدن خزیده و به نقاط مختلف بدن دارورسانی کند.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از دیلی میل، محققان هنگ کنگی موفق به فراوری میلی رباتی با چندین پا شدند که می تواند به قسمت های مختلف درونی بدن دارو برساند. به گفته محققان این پروژه، ربات ساخت آن ها بسیار قدرتمند است و می تواند نیروی بسیار زیادی را متحمل گردد.

این ربات می تواند با محیط اطراف سازگار گردد و در سطح بدن حرکت نموده و بخزد. همچنین می تواند درون مایعات بدن همچون خون یا مخاط به طور کامل غوطه ور گردیده و شنا کند. ظاهر این ربات که شبیه به یک هزارپا است، آن را قادر می نماید که با سطح بدن تماس کمتری داشته باشد و به نحوی اصطکاک با سطح را کاهش می دهد، زیرا صدها پای این ربات اندازه ای کوچکتر از یک میلی متر دارند. محققان پروژه معتقدند: وجود چندین پا در ربات باعث می گردد که نسبت به ربات های دیگر ۴۰ برابر اصطکاک کمتری با محیط داشته باشد. آزمایش ها نشان می دهد که ربات ساخت آن ها قادر بود وزنی ۱۰۰ برابر سنگین تر از وزن خودش را تحمل کند. نیروی ربات نیز با مورچه که یکی از قوی ترین جانداران در طبیعت است، مقایسه می گردد. تحقیقات قبلی که در خصوص میلی ربات های شبیه هزارپا انجام شده بود، نشان داد که بیماران ربات را می بلعیدند یا از طریق ایجاد یک حفره روی پوست، آن را دریافت می کردند.

هدف محققان از فراوری این گونه فناوری ها این است که بتوانند به نقاطی از بدن که دسترسی به آن ها پیچیده است، راه یابند.

این پروژه توسط محققان دانشگاه سیتی هنگ کنگ(CityU) صورت پذیرفت. محققان این دانشگاه ساختار پای صدها جانور با دو، چهار، هشت و تعداد بیشتری از پا را آنالیز کردند. ضخامت بدن ربات حدود ۰٫۱۵ میلی متر است. هر پای ربات ۰٫۶۵ میلی متر طول دارد و فاصله میان پاها حدود ۰٫۶ میلی متر است. دکتر شن(Shen) رهبر مطالعه گفت: یکی از نکات حائز اهمیت در این فناوری، ماده ای است که ربات را تشکیل می دهد. این ربات از یک ماده سیلیکونی به نام پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) تشکیل گردیده است.

ربات ساخت این محققان دارای خاصیت مغناطیسی است که باعث می گردد ربات با استفاده از نیروی الکترومغناطیسی از راه دور کنترل گردد.

خاصیت پلاستیکی ربات آن را به رباتی منعطف تبدیل می نماید که می تواند به هر شکل و اندازه ای درآید.

محققان سازنده این ربات مدعی شدند، این ربات می تواند وظیفه رساندن دارو به نقاط مختلف بدن را به خوبی انجام دهد و با افزایش فرکانس الکترومغناطیسی، با سرعت بیشتری در درون بدن بخزد. این ربات می تواند در تمام نقاط بدن حرکت کند، به عنوان مثال می تواند به دستگاه گوارش راه یابد و وظیفه دارورسانی را انجام دهد. نتایج این پژوهش در مجله Nature Communications انتشار یافت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 92 views بار دسته بندی : علم و تکنولوژی تاريخ : 3 ژوئن 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.