آتی کاوان پارس طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاه - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، گفته میشه که تاریخچه آش عباسعلی به ۲۰۰ سال قبل برمیگرده. در اون زمان آشپزی به اسم عباسعلی نذر داشته موقع افطار این آش رو به روزه داران بده. برای همین هم آش عباسعلی مخصوص افطار و ماه رمضان شناخته میشه. ولی برای تموم ایام سال هم آش دلچسب و لذیذیه.

آش عباسعلی یه آش خوشمزه و محلی ایرانیه که برای بدن هم خیلی مفیده. شاید دوست داشته باشین بدونین که آش عباسعلی مال کجاست. خب در واقع این آش مثل آش ترخینه و آش ترخینه و ماش، یه نوع آش محلی کرمانشاه هست.

مواد لازم آش عباسعلی

گندم پوست کنده ۱ و ۱/۲ پیمانه
برنج ۱۰۰ گرم
نخود ۱۰۰ گرم
گوشت دنده گوسفندی ۳۰۰ گرم
عدس ۱۰۰ گرم
روغن حیوانی ۱/۲ پیمانه
لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
لوبیا سفید ۱۰۰ گرم
پیاز ۵ عدد
سیر ۱۰ حبه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
نعنا داغ و کشک برای تزیین

طرز تهیه آش عباسعلی

  1. نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از روز قبل بشویید و خیس دهید. بهتر است هر از گاهی آب حبوبات را عوض کنید. این کار به برطرف نفخ آن ها یاری می نماید. برنج را هم بشویید و به همراه مقداری آب و نمک اجازه دهید برای یک تا دو ساعت خیس بخورد.
  2. در این مرحله از تهیه آش کرمانشاهی باید حبوبات را به طور جداگانه بپزید. برای این که مطمئن شوید حبوبات کاملا پخته شده است، می توانید یکی از آن ها را بین دو انگشت فشار دهید. اگر کاملا نرم بودند، وقت آن است که حبوبات را از روی حرارت بردارید.
  3. گوشت را آماده کنید و در صورت احتیاج خرد نمایید. در این آش می توانید از گوشت ران گوسفند هم بهره ببرید. گوشت را به طور جداگانه بپزید. وقتی به طور کامل پخته شد، آن را با دست ریش ریش و خرد کنید.
  4. گندم پوست کنده را بپزید. وقتی نیمی از زمان پخت گندم گذشت، برنجی را که از قبل خیس نموده اید، به گندم اضافه کنید. اجازه دهید با هم بپزند. می توانید برای آش عباسعلی کرمانشاهی از برنج نیم دانه بهره ببرید.
  5. حالا تمام موادی که پخته شده اند، یعنی حبوبات، گوشت و برنج و گندم را در یک قابلمه عظیم بریزید و روی حرارت بگذارید. ادویه های مورد نظر مثل نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه را به آش اضافه کنید.
  6. این آش باید تا حدی بپزد که دانه های برنج و گندم در آن کاملا له شده و تعیین نباشند. هر از گاهی آش را بهم بزنید تا نسوزد و به کف قابلمه نچسبد. در این هنگام که آش در حال پخت است، پیازها را خرد نموده و با روغن تفت دهید. سیر داغ و نعنا داغ را هم آماده کنید. حالا مقداری از پیاز داغی که تهیه نموده اید را به آش عباسعلی اضافه کنید و بقیه آن را برای تزیین نگه دارید.
  7. وقتی آش کرمانشاهی با پیاز داغ کمی جوشید، آن را از روی حرارت بردارید. روغن حیوانی را به آن اضافه نموده و خوب بهم بزنید.
  8. آش را در ظرف سرو بکشید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین نموده و نوش جان کنید.

منبع: جام جم آنلاین

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 366 views بار دسته بندی : آشپزی تاريخ : 24 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.