آتی کاوان پارس طرز تهیه باتر چیکن به 3 روش عالی و لذیذ - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، باتر چیکن (Butter Chicken) یک غذای هندی پر از ادویه و تند است. این خورش لذیذ با شیر، خامه و ادویه گرام ماسالا تهیه می گردد که این مطلب به طرز تهیه آن ها اختصاص داده شده است.

سرویس آشپزی – اگر علاقمند به امتحان غذا های بین المللی هستید، تهیه باتر چیکن یا مرغ کره ای را به شما توصیه می کنیم. این غذا یک خورش تند و پر از ادویه بوده که مانند سمبوسه هندی در سراسر جهان هواداران زیادی دارد. شما می توانید به سادگی و با استفاده از مواد غذایی موجود در آشپزخانه این غذای خوش عطر کره ای را درست نموده و از خوردن آن لذت ببرید. در این مطلب طرز تهیه این غذا را به سه روش عالی به شما خواهیم آموخت.

برای دسترسی سریع به دستور پخت مورد نظرتان، از فهرست موضوعی زیر بهره ببرید.

۱٫ باتر چیکن ماسالا

۲٫ باتر چیکن با شیر

۳٫ باتر چیکن با خامه

۱٫ باتر چیکن ماسالا

مواد لازم برای مرینیت یا مزه دار کردن مرغ
سیر له شده ۲ حبه
زنجبیل تازه له شده یا رنده شده ۱ قاشق چای خوری
فلفل قرمز تند ساطوری شده ۱ عدد
آبلیمو ۴ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
پودر زیره سبز ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
ادویه تندوری (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
ماست ۱۵۰ میلی لیتر
نمک به میزان لازم

مراحل مزه دار کردن مرغ

  • همه مواد و ادویه ها را در ظرفی ریخته و تکه های مرغ را به آن اضافه کنید.
  • مواد را با دست چنگ بزنید تا مرغ ها کاملا آغشته به مواد شوند.
  • روی ظرف را سلفون کشیده و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ، مزه دار گردد.
مواد لازم برای تهیه باتر چیکن
مرغ بدون پوست و استخوان ۵۰۰ گرم
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ساطوری شده ۱ عدد
سیر له شده ۲ حبه
زنجبیل تازه له شده ۲ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
ادویه گرام ماسالا ۲ قاشق چای خوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری
کره ۲۵ گرم
گشنیز ساطوری شده ۱ پیمانه
نمک به میزان لازم

روش پخت

  • ۴ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد.
  • سپس پیاز ساطوری را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا طلایی گردد.
  • سیر له شده و زنجبیل را به پیاز اضافه نموده و حدود یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  • سایر ادویه ها را به قابلمه اضافه نموده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن ها بلند گردد.
  • کره را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا کره ذوب گردد.
  • تکه های مرغ را پس از مزه دار شدن، از مایه خارج نموده و به قابلمه اضافه کنید.
  • شعله را زیاد نموده و مواد را هم بزنید، صبر کنید تا تکه های مرغ کاملا سرخ شوند.
  • باقیمانده مایه مرینیت را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آید.
  • نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه نموده، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
  • اجازه دهید مرغ کاملا بپزد و هنگامی که غذا جا افتاد و غلیظ شد، گشنیز ساطوری را به آن اضافه کنید.
  • حرارت را خاموش نموده، باتر چیکن را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان یا پلو میل کنید.

در صورتی که تمایلی به خوردن غذا های تند ندارید، فلفل قرمز را از دستور غذا حذف کنید.

۲٫ باتر چیکن با شیر

مواد لازم
گوشت مرغ بدون پوست و استخوان ۶۰۰ گرم
پیاز متوسط خرد شده ۲ عدد
سیر له شده ۲ حبه
زنجبیل تازه له شده ۱ قاشق چای خوری
ادویه گرام ماسالا ۲ قاشق غذاخوری
زیره سبز ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
پودر زیره ۱ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
پوره گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
شیر نارگیل یا شیر معمولی ۱ لیوان
گوجه فرنگی له شده ۱ لیوان
کره ۲-۳ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم

دستور تهیه

  • گوشت مرغ را که می تواند سینه یا ران باشد، به قطعات ۳-۲ سانتی متری برش زده و در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی گردد.
  • دو سه قاشق کره در قابلمه گرم کنید و پیاز خرد شده، سیر و زنجبیل را به آن اضافه کنید.
  • مواد را تفت دهید تا پیاز شفاف گردد؛ سپس زیره سبز، ادویه گرام ماسالا، پودر زیره، پودر گشنیز و نمک را به آن اضافه کنید.
  • ادویه ها را تفت دهید تا عطر آن ها بلند گردد، سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید.
  • مرغ های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
  • گوجه فرنگی له شده و شیر نارگیل را اضافه نموده، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید.
  • اجازه دهید مرغ کاملا پخته و نرم شده و خورش غلیظ گردد.
  • خورش را بچشید و نمک آن را میزان کنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  • باتر چیکن را در ظرف مورد نظر بکشید و همراه با پلو یا نان و ماست چکیده طعم دار سرو کنید.

هنگام تفت دادن ادویه مراقب باشید ادویه ها نسوزند، همین که عطر ادویه ها بلند گردد کافی است؛ حرارت بالا باعث تلخ شدن ادویه ها می گردد.

۳٫ باتر چیکن با خامه

مواد لازم
روغن ۱-۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط خرد شده ۲ عدد
سیر له شده ۱ قاشق چای خوری
زنجبیل تازه له شده ۱ قاشق چای خوری
پودر کاری ۲ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز ۲ قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز ۲ قاشق چای خوری
زیره سیاه درسته ۱ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
دانه هل ۳ عدد
دانه فلفل سیاه ۳ عدد
ماست ۲/۳ پیمانه (۱۵۰ میلی لیتر)
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
مرغ بدون پوست و استخوان خرد شده ۵۰۰ گرم
آب ۲/۳ پیمانه
خامه کم چرب ۲/۳ پیمانه

روش تهیه

  • روغن و کره را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم گردد.
  • سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  • زنجبیل له شده، ادویه کاری، گشنیز خرد شده، پودر فلفل قرمز، زیره، سیر، نمک، هل و فلفل سیاه را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
  • ماست و رب گوجه فرنگی را به ادویه ها اضافه نموده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  • حال تکه های مرغ را به مخلوط ماست و ادویه اضافه نموده و هم بزنید تا کاملا جذب مرغ شوند.
  • مرغ را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و حدود ۸-۷ دقیقه تفت دهید.
  • در این مرحله آب را به تابه اضافه نموده، حرارت را کم نموده و درب تابه را ببندید.
  • حدود ۴۰-۳۰ دقیقه صبر کنید تا مرغ بپزد، سپس خامه را اضافه کنید.
  • به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا باتر چیکن کاملا جا بیفتد و غلیظ گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.

سخن آخر

باتر چیکن یکی از معروف ترین غذا های هندی و مناسب برای میهمانی است. دستور پخت این غذا بسیار پر ادویه بوده که ممکن است با ذائقه ایرانی سازگاری نداشته باشد؛ بنابراین می توانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید. همچنین اگر به غذاهای هندی علاقمند هستید، خواندن مقاله طرز تهیه خورش کاری با مرغ و قارچ را نیز به شما پیشنهاد می کنیم. امیدواریم این غذای خوشمزه را در منزل درست نموده و نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

منبع: ستاره

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 260 views بار دسته بندی : آشپزی تاريخ : 28 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.