آتی کاوان پارس طرز تهیه ترشی زغال اخته ترش و خوشمزه - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، زغال اخته میوه ترش مخصوص غرب آسیا و جنوب اروپاست که با آن می توان مربا و ترشی زغال اخته تهیه کرد. با طرز تهیه ترشی زغال اخته آشنا شوید.

زغال اخته چیست؟

زغال اخته درختچه بلند از خانواده گیاهان گلدار دولپه ای و تیره زغال اخته ایان است که درخت آن در ایران به بلندی ۸ متر و قطر ۱۵ تا ۱۹ سانتی متر می رسد. این گیاه بومی غرب آسیا تا جنوب اروپا (ایران، آذربایجان، ارمنستان، آسیای جنوب غربی و اروپای جنوبی) است. میوه آن نیز زغال اخته یا زغال نامیده می گردد.

گل های زغال اخته کوچک، زردرنگ و زودرس هستند و در انتها زمستان بر درخت پدیدار می شوند. میوه آن به شکل بیضی کشیده و به رنگ سرخ تیره و به درازای تقریبا ۱۲ میلی متر می باشد. در ایران این درخت بیشتر در ارسباران (کلیبر) و هیر (قزوین) می روید.

میوه زغال اخته ترش مزه است و از میوه رسیده آن ترشی زغال اخته، کمپوت و مربای زغال اخته تهیه می نمایند و یا آن را به صورت خشکبار مانند آلبالوی خشک مصرف می گردد.

در اینجا قصد داریم طرز تهیه ترشی زغال اخته ترش و خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

ترشی زغال اخته:

مواد لازم
زغال اخته ۵۰۰ گرم
نمک ۲ ق مرباخوری
سرکه ۱ لیتر
گلپر به اندازه دل خواه

طرز تهیه ترشی زغال اخته:

  1. برای تهیه ترشی زغال اخته ابتدا باید دم زغال اخته ها را گرفته و آن ها را بشویید.
  2. زغال اخته های شسته شده را روی یک دستمال حوله ای تمیز پهن کنید تا آب اضافه آن ها کاملا خارج گردد.
  3. زغال اخته ها را داخل شیشه دردار خشک و تمیز بریزید.
  4. لابه لای زغال اخته ها مقداری نمک و در صورت تمایل کمی گل پر بپاشید و این کار را ادامه دهید تا شیشه ها پر گردد.
  5. حالا شیشه را با سرکه پر کنید به طوری که سرکه کاملا روی میوه ها را بپوشاند.
  6. در شیشه را محکم بسته و آن را در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده گردد.

ترشی ترش و خوشمزه شما بعد از حدود ۱۰ روز آماده است. می توانید این ترشی را در کنار انواع پلو مخلوط نوش جان کنید و لذت ببرید.

چند نکته درباره تهیه ترشی زغال اخته:

  • برای تهیه این ترشی بهتر است از زغال اخته سفت و نارس بهره ببرید. در این صورت می توانید با خلال دندان چند سوراخ به میوه ها وارد کنید.
  • استفاده از پودر گلپر سلیقه ای است اما در صورتی که از آن بهره ببرید عطر ترشی شما فوق العاده خواهد شد.
  • اگر دوست داشته باشید می توانید کمی تخم گشنیز هم به ترشی اضافه کنید.

این ترشی خیلی زود آماده می گردد و ماندگاری کمی نیز دارد پس بهتر است آن را به مقدار کم درست کنید.

منبع: ستاره

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 475 views بار دسته بندی : آشپزی تاريخ : 24 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.