به گزارش آتی کاوان پارس، نان فطیر از جمله لذیذترین نان های محلی در ایران است که در جاهای مختلف طرز پخت و متفاوتی دارند.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر اراک
- ۳۰۰میلی لیتر شیر
- ۳۰۰ گرم شکر
- ۱۰۰ گرم روغن مایع
- ۷۵۰ گرم آرد گندم
- یک دوم قاشق چایی خوری مایه خمیر فوری
- یک دوم قاشق چایی خوری بیکینگ پودر
- زعفران، پودر هل و گلاب به میزان لازم
- ۲ عدد زرده تخم مرغ
- کنجد به میزان لازم
- سیاه دانه یا خرفه کمی برای روی نان
طرز تهیه نان فطیر اراک
شیر، شکر، روغن مایع، آرد گندم، خمیر مایه و بیکینگ پودر را درون ظرفی بریزید و آن ها را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید. وقتی خمیر یکنواختی به دست آوردید آن را در نایلون قرار دهید تا استراحت کند. بعد از گذشت یک ساعت خمیر را به قطر ۱ سانتی متر به صورت بیضی یا گرد پهن کنید. تخم مرغ، گلاب و زعفران ساییده گردیده را با هم مخلوط کنید و روی نان ها بمالید.
کمی از دانه های کنجد و سیاه دانه روی آن بریزید و آن را داخل طبقه وسط فر قرار دهید. برای پخت این نان ضروری است حرارت فر روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد باشد و نان را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر بگذارید.
منبع: کتاب کاله