آتی کاوان پارس قلعه رودخان، قلعه هزار پله استان سرسبز ایران - آتی کاوان پارس

به گزارش مجله آتی کاوان پارس، قلعه های ایران همواره به عنوان برترین و عجیب ترین قلعه های جهان شناخته شده اند، هم به سبب قدمت بسیار زیاد و هم تکنولوژی ساخت. قلعه رودخان فومن یا حسامی و یا سگسال، یکی از قلعه هایی است که قدمتش به زمان پادشاهی ساسانیان بر کشور ایران باز می شود و به سبب منحصر به فرد بودن در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۵۴ در لیست آثار ملی به ثبت رسید. این دژ که از جاذبه های گردشگری شهرستان فومن بوده، به هزار پله هم معروف است. پس، برای آشنایی با قلعه رودخان به خبرنگاران بپیوندید و در سفر به بنای تاریخی و زیبا همراه ما باشید که همراهی شما عزیزان افتخار ماست.

معرفی و تاریخچه قلعه رودخان

از آنجا که قلعه رودخان فومن که یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری استان گیلان هست و از لحاظ استراتژیک نیز بسیار مهم بوده، پس از اینکه به وسیله ساسانیان احداث شد، یک بار در دوره سلجوقیان مورد بازسازی نهاده شد. این دژ ۲٫۶ هکتاری، دیوارهای طویلی با ارتفاع ۱۵۰۰ متر دارد و ۶۵ برج نگهبانی نیز برایش ساخته شده اند. از آنجا که این دژ در کنار رودخانه ای با همین نام واقع شده، به دژ رودگان یا یا دژ روگان معروف شده که به معنی دژی است که در کنار رود قرار گرفته است. البته، مردم محلی هنوز به آن قلعه رخون می گویند که به زبان محلی، معنی رودخانه می دهد. بعلاوه، ضروری است بدانید که آلکساندر گرددزکو خچکو که محققی کنجکاو و اهل کشور لهستان بود، در زمان گشت و گذار در استان تماشای گیلان و میان جاذبه های گردشگری به سال ۱۸۳۰ میلادی، متوجه زیبایی های معماری این بنای تاریخی شد و پیرامون آن مقاله ها نوشت. او در یکی از مقاله های ارزشمند خود پیرامون ساختار قلعه رودخان چنین نگاشته است: دژی است بر بالای کوهی در قسمت بالای رودخانه ای به همین نام، بام آن سنگی است و طرفین ورودی دارای دو برج دفاعی مستحکم بوده و بر کتیبه سردر ورودی آن حک شده است که این قلعه برای نخستین بار در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام الدین امیردباج بن امیر علاءالدین اسحق تجدید بنا شد.

پله های قلعه رودخان

یکی از شگفتی های بی نظیر این قلعه تاریخی که همگان را به حیرت وا داشته، پله های زیاد آن است. هزار پله نامی بوده که مردم بر این دژ نهادند، زیرا در کاوش های باستانی به عمل آمده، تعداد ۹۳۵ پله در امتداد دیوارها و برج ها از زیر خاک بیرون کشیده شده اند. نام دیگری که محلی ها با آن، این دژ را می شناسند، سگسال است که می گویند شاید اشاره به سال ساخت این بنا دارد که در سال سگ ساخته شد.

دسترسی و آدرس قلعه تماشای رودخان

قلعه تاریخی و تماشای رودخان در شهرستان فومن قرار گرفته است و گردشگرانی که برای تماشا جاذبه های گردشگری فومن به این شهرستان وارد می شوند، پس از عبور از روستاهای گشت، کرد محله، گشت رودخان، سیاه کش، گوراب پس، ملسکام، سعیدآباد به روستای قلعه رودخان فومن می رسند و پس از طی سه کیلومتر در جاده خاکی، وارد روستای قلعه دنه می شوند. پس از وارد شدن به اراضی پارک جنگلی این قلعه، باید مسیر ۱٫۵ کیلومتری صعود به قله را به وسیله پله ها طی نموده و بر فرازش از زیبایی های بی نظیر منطقه لذت ببرند.

نکات مهم پیرامون بازدید از قلعه رودخان

این بنای تماشای همانند بسیاری از قلعه های ایران، در سال های اخیر به علت بی توجهی دچار مسائل زیادی شده است، مثلا رطوبت بیش از حد هوا باعث رویش گیاهان در لابه لای دیواره های قلعه و پوسیدگی آن ها شد، نبود راه های ارتباطی مناسب تا قلعه بخصوص چند کیلومتر انتهایی جاده که به صورت خاکی و بدون زیرسازی است، اغلب برای گردشگران مشکل ساز می گردد، یا اینکه تقریبا هیچگونه امکانات رفاهی مناسب از جمله پارکینگ مناسب، رستوران و چایخانه برای علاقمندان و گردشگران وجود ندارد که البته با همه این تفاسیر، آشنایی با قلعه رودخان برای بسیاری از مردم، ارزش همه این مسائل را دارد.

برترین زمان بازدید از تماشای های قلعه رودخان

برای علاقمندان به گردشگری و تماشای بناهای تاریخی لازم دانستیم، ذکر کنیم که فصل بهار و تابستان مناسب قلعه رودخان و منطقه گردشگری فومن به شمار میرود. بعلاوه، ضروری است بدانید که پاییز و زمستان به علت بارش باران و لغزندگی سطح معابر و پله هایی که تنها راه دسترسی به این بنای تاریخی هستند، خطرناک و گاه کشنده است. توجه داشته باشید که برای بازدید از قلعه رودخان کفش مناسبی را در اختیار داشته باشید، چون پیاده روی طولانی پیش رو خواهید داشت و ممکن است در صورت در اختیار نداشتن کفش مناسب، زود خسته شوید و از ادامه مسیر باز بمانید.

منبع: همگردی

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 81 views بار دسته بندی : علم و تکنولوژی تاريخ : 6 ژانویه 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.