آتی کاوان پارس کالری فلافل؛ 1 عدد فلافل و 1 ساندویچ فلافل چند کالری دارد؟ - آتی کاوان پارس

به گزارش آتی کاوان پارس، کالری فلافل در هر گرده متوسط ۱۷ گرمی ۵۸ کالری است و یک ساندویچ فلافل متوسط با سس و سبزیجات و نان پیتا، ۴۹۵ کالری انرژی دارد. اگر چه فلافل یک غذای مقوی و پر خاصیت است اما اگر در روغن زیاد سرخ گردد چربی و کالری زیادی دارد و مضر خواهد بود.

فلافل یک غذای گیاهی پر طرفدار و از غذاهای سنتی خاورمیانه ای است که در لبنان، سوریه و جنوب کشور ایران مخصوصا اهواز، آبادان و بندرعباس، شیراز و ایلام، طبخ می‌شود و طرز تهیه های مختلفی دارد. ماده اصلی فلافل؛ نخود، پیاز و ادویه های مختلف است. در بعضی دستور تهیه های فلافل سیب زمینی نیز وجود دارد. اما کالری فلافل چقدر است و این غذا چقدر می‌تواند چاق کننده و مضر باشد؟ در این مطلب کالری و ارزش غذایی فلافل را بررسی کرده ایم، سپس خواص و مضرات ساندویچ فلافل را برشمرده ایم.

کالری فلافل و ساندویچ فلافل چقدر است؟

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم فلافل

  • کالری: ۳۳۳
  • پروتئین: ۱۳٫۳ گرم
  • کربوهیدرات: ۳۱٫۸ گرم
  • چربی: ۱۷٫۸ گرم
  • فیبر: ۴٫۹ گرم
  • ویتامین ب ۶: ۹۴٪ نیاز روزانه
  • منگنز: ۳۰٪ نیاز روزانه
  • مس: ۲۹٪ نیاز روزانه
  • فولات: ۲۶٪ از نیاز روزانه
  • منیزیم: ۲۰٪ نیاز روزانه
  • آهن: ۱۹٪ نیاز روزانه
  • فسفر: ۱۵٪ از نیاز روزانه
  • روی: ۱۴٪ از نیاز روزانه
  • ریبوفلاوین: ۱۳٪ نیاز روزانه
  • پتاسیم: ۱۲٪ نیاز روزانه
  • تیامین: ۱۲٪ نیاز روزانه

فلافل همچنین حاوی مقادیر کمی نیاسین، ویتامین B5، ویتامین K، کلسیم و بسیاری از ریز مغذی های دیگر است.

نکته: به این دلیل که فلافل به طور سنتی در روغن سرخ می شود، بنابراین فلافل های آماده در رستوران ها بسته به میزان روغنی که استفاده کرده اند، می‌تواند چربی و کالری متفاوتی داشته باشد که گاهی از آنچه در بالا ذکر شد بسیار بیشتر است. اما شما می‌توانید یک فلافل خانگی بدون روغن و رژیمی تهیه کنید که خواص بیشتر و مضرات کمتری داشته باشد.

فعالیت‌های لازم برای سوزاندن کالری فلافل

برای سوزاندن ۱۰۰ گرم فلافل، می‌توانید فعالیت‌های زیر را انجام دهید:

  • ← یک ساعت و بیست دقیقه پیاده روی
  • ← ۳۰ دقیقه
  • دویدن ← ۲۵ دقیقه
  • شنا ← ۴۵ دقیقه
  • سونا ← ۴۵ دقیقه
  • ← ۸۰ دقیقه
  • کوهنوردی ← ۵۰ دقیقه

مضرات و خواص فلافل برای سلامتی

فواید

با توجه به طبع گرم و خواص نخود و اینکه نخود ماده اصلی تهیه فلافل است می‌توان گفت فلافل نیز یک غذای گیاهی مقوی و پر خاصیت است.

نخود بدون کلسترول بوده و مقدار چربی و نمک به دست آمده از آن بسیار کم است. مواد موجود در نخود و فیبر محلول و نامحلول موجود در آن به تعادل سطح کلسترول و کنترل و مدیریت فشار خون بالا کمک می کند.

نخود حاوی کربوهیدرات‌های سالم (کربوهیدراتهای پیچیده که نوسانات شدید در سطوح قند خون ایجاد نمی‌کنند و مضر نیستند)، فیبر غذایی که بهبود سلامت گوارش، رفع یبوست و رفع اشتهای کاذب را در پی دارد و میزان پروتئین بالایی است.

از طرفی فیتوکمیکال‌ها یا مواد شیمیایی گیاهی مانند بتاکاروتن موجود در فلافل، به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

ویتامین کا موجود در نخود به حفظ و تقویت استخوانها بسیار کمک می کند.

نخود و غذاهای تهیه شده از نخود از جمله فلافل، باعث تقویت قوای جنسی مردان می‌شوند.

مضرات

کالری فلافل به دلیل روغنی که در آن سرخ می شود تقریبا بالاست و مصرف زیاد آن می‌تواند منجر به چاقی شود. از آنجا که فلافل اصولا در روغن زیاد سرخ می‌شود، می‌تواند باعث افزایش چربی خون شود و برشته شدن فلافل نیز از فیبر نخود و ملین بودن آن می‌کاهد. از طرفی مصرف زیاد فلافل به علت داشتن نشاسته و روغن زیاد برای افراد مبتلا به دیابت مضر است.

نخود نفاخ است، بنابراین برای اینکه فلافل شما هضم راحت تری داشته باشد باید نخود را از روز قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را دور بریزید. همچنین برای هضم بهتر فلافل می توانید مقداری زیره به آن اضافه کنید.

منبع: ستاره

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 109 views بار دسته بندی : سلامتی و پزشکی تاريخ : 24 می 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.